Ingerul din sufletul nostru

Îngerul din sufletul nostru

Soarele apune. Printre geamurile ferestrei, bunicul şi nepoţica îşi flutură mâinile, în semn de rămas bun, către ultime raze de lumină.
În aer se simtea gingăşia gestului lor… Fetiţa îşi lipeşte năsucul de geam:

- Bunicule, ce este soarele pentru pământ?

Privirea bunicului spunea multe…dar cum să-i explice micuţei?.
O chemă lângă el şi-i mângâie codiţele bălaie. Copila îi zâmbi din priviri.
“Ce minune de copil!”, îşi spuse în gând bunicul… “cu codiţele-i bălaie şi cu ochişorii ei albaştri, parcă ar fi soarele şi cerul”. De fapt ea era întregul univers al bunicului. El era prezent când fetiţa deschidea ochişorii leneş dimineaţa , cu el se ducea în parc la joacă, el o culca în fiecare seară şi nu uita niciodată sa o îndemne să-şi spună rugăciunea, “Îngeraşul”.
Fetiţei îi plăceau mult poveştile despre îngeri. De multe ori îşi imagina că şi ea e un înger. Un înger care aduce bucurie şi pace altor copii.
Se auzi din nou întrebarea:
- Bunicule, ce este soarele pentru pământ?
Fără a se mai gandi la răspuns, bunicul spuse ceea ce simţea:
- Soarele este pentru pământ ceea ce sufletul este pentru om.
Fetiţa zâmbi. Părea că întelege.
- Bunicule, tu ai spus că, de câte ori avem nevoie de ajutor şi ne rugăm, din lumea Tatălui Ceresc coboară câte un înger.

Bunicul încuviinţă din cap. Micuţa continuă, încurajată de gest.
- Şi tot tu spuneai că sufletul nostru are în el scânteia divină.

Bunicul cuprinse umerii fetiţei.
- Bunicule, dacă în noi este tot lumea Tatălui Ceresc, nu-i aşa că atunci când ne gândim cu drag la cineva, când ne rugăm pentru ajutorul cuiva, din sufletul nostru se ridică un înger şi pleaca spre cel în nevoie?
Ochii bunicului pluteau în lacrimi.
- Da, aşa este, micuţo! de câte ori dăruim cu iubire din sufletul nostru, din el se ridică un înger care pleacă în lume. Ce bine ar fi ca toţi oamenii să vadă această lume, ca să o umple de îngeri!

Copii, rugăciunea este darul vostru de iubire către cei care vă ajută, vă îngijesc şi ocrotesc, vă încurajează, vă învaţă, vă iubesc. Orice rugăciune spusă cu iubire este apreciată de însuşi Tatăl Ceresc. Acesta adună cu bucurie toate aceste rugaciuni şi ţi le va dărui chiar tie, atunci când vei reveni în lumea Sa.
Suflet drag, dăruieşte lumii cât mai multe rugaciuni pline de iubire şi recunoştinţă… iar bucuria şi iubirea, nu vor întârzia să vină în viaţa ta…

8 Responses la “Ingerul din sufletul nostru”

 1. Laur spune:

  O poveste deosebita. Daca am intelege ca gandurile ne influenteaza viata, ca ne pot contura viitorul, am fii mult mai atenti la felulnostru de a “darui” aceste energii formatoare. O poveste de exceptie care este pe intelesul oricarei varste. Creaza mai departe! Lumea are nevoie de povestile tale!

 2. Paula spune:

  Buna ziua,
  Am citit ca predati ” Abilitati Lingvistice – Inteligenta Lingvistica ” la o scoala de copii supradotati. Deoarece ” imi suna ” deosebit de important si interesant ceea ce faceti in educatia acestor copii, as dori sa-mi marturisiti cateva dintre ideile dvs. si daca ele pot fi aplicate si la ceilalti copii.
  Va multumesc.

 3. Mariana spune:

  Povestile dvs sunt deosebite. Au miez spiritual, incarcatura emotionala, si nu au limita de varsta. Cine va asculta se simte bine si are dorinta de a trai in pace si armonie.

 4. Mariana spune:

  Doamne, daca am intelege ce putem face cu trairile noastre…ce viata minunata am putea avea. De-ar asculta cat mai multi oameni povestea aceasta, ce bine le-ar prinde…

 5. ENE MARIANA spune:

  Foarte frumoasa povestioara. Imi aduc aminte cu drag de bunicul meu care ma invata mereu lucruri bune:). Multumesc

 6. Liliana spune:

  Citind povestea am simtit o imensa bucurie si liniste sufleteasca. Le voi recomanda cu mult drag tuturor cunostientelor sa o citeasca.

 7. valentina capota spune:

  Povestea este foarte frumoasa! FELICITARI!
  LA MULTI ANI!

 8. Carmen spune:

  Povesti minunate. Doresc sa va ascult cat mai mult! Aveti atat de multe de oferit! Sper ca tot mai multi oameni sa va descopere si sa foloseasca povestile dvs.

Lasă un răspuns